Viltgryte med potetmos og tranebær gele



Middag for 4 personer



Ingredienser

600 gram viltkjøtt (Hjort)

4 dl fløte

2.5 dl viltkraft / buljong

2 gule løk

1 liten sellerirot

1 liten kålrot

1/2 purre

6 skiver brunost( fordi som vil ha en ekstra god smak i sausen)

4 stk gulerøtter

3 ss sukkerkulør

150 gram kantareller

3 ss tyttebærsyltetøy

6 poteter

Salt

Pepper

1 fedd hvitløk

Div urte krydder (Rosmarin, salvie, laurbærblade, timian, enebær, koriander)

Fremgangsmåte

  1. Først skjær opp kjøttet. Deretter bruner man det med litt olje i en stekepanne.

  2. Fres opp oppkuttete grønnsaker i en kjele med olje. Tilsett rå terninger av 2 poteter

  3. Hell så i kraften/buljongen i kjelen med grønnsakene.

  4. Bland med kjøttet, og la det småkoke i ca 1 time på svak varme.

  5. Ha oppi 3 ss med tyttebærsyltetøy og 3 ss sukkerkulør

  6. På slutten tilsetter man ca 4 dl kremfløte. Dette kan man justere selv

  7. La det småkoke i ca 30 min, så smaken får satt seg.

  8. Kok opp 4 poteter, tilsett fløte og salt når de er ferdigkokt, og mos det til potetmos.

  9. Fres opp kantareller med opphakkete hvitløk og chilli.

  10. Tilbered tallerken med potetmos, gryte, kantareller og ønsket mengde med tyttebær.







Håper det smaker!


65 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle