Middag for 4 personer
Ingredienser
600 gram viltkjøtt (Hjort)
4 dl fløte
2.5 dl viltkraft / buljong
2 gule løk
1 liten sellerirot
1 liten kålrot
1/2 purre
6 skiver brunost( fordi som vil ha en ekstra god smak i sausen)
4 stk gulerøtter
3 ss sukkerkulør
150 gram kantareller
3 ss tyttebærsyltetøy
6 poteter
Salt
Pepper
1 fedd hvitløk
Div urte krydder (Rosmarin, salvie, laurbærblade, timian, enebær, koriander)
Fremgangsmåte
Først skjær opp kjøttet. Deretter bruner man det med litt olje i en stekepanne.
Fres opp oppkuttete grønnsaker i en kjele med olje. Tilsett rå terninger av 2 poteter
Hell så i kraften/buljongen i kjelen med grønnsakene.
Bland med kjøttet, og la det småkoke i ca 1 time på svak varme.
Ha oppi 3 ss med tyttebærsyltetøy og 3 ss sukkerkulør
På slutten tilsetter man ca 4 dl kremfløte. Dette kan man justere selv
La det småkoke i ca 30 min, så smaken får satt seg.
Kok opp 4 poteter, tilsett fløte og salt når de er ferdigkokt, og mos det til potetmos.
Fres opp kantareller med opphakkete hvitløk og chilli.
Tilbered tallerken med potetmos, gryte, kantareller og ønsket mengde med tyttebær.
Håper det smaker!
Comentarios