Om oss

Iceland Mat er et konsept fra den engelske dagligvarekjeden Iceland Foods. Iceland er en unik britisk matkjede med vel 970 butikker over hele Storbritannia. Iceland Foods har ytterligere 40 butikker i resten av Europa, og en global eksportvirksomhet.

Iceland er en av Storbritannias raskest voksende og mest innovative matkjeder, anerkjent som et av de beste selskapene å jobbe for i Storbritannia. 

Vi som har rettighetene på å drive Iceland i Norge har åpnet 5 butikker i Norge, og de er på Stovner Senter, St Hanshaugen i Oslo, på Bekkestua, Asker og i Sørlandsparken. 

I tillegg leverer vi alle frysevarer til Europris med 28 butikker. Du finner også et utvalgt sortiment frysevarer fra oss på www.oda.com

Fasade St Hanshaugen.jpg

#TooCoolForPlastic

Iceland Foods har satt som mål å fjerne plastemballasje fra vårt eget merkeområde helt innen 2023. Dette arbeidet har begynt med lanseringen av våre nye produktserier, som pakkes i papirbaserte beger, og sparer 150 tonn ikke-resirkulerbar svart plast i år.

I Norge ønsker vi å være en kjede som bevisstgjør forbrukeren, og oppfordrer blant annet alle til å ta bruk gode gjenvinnbare bæreposer.

Frysepose.jpg
vanlig pose.jpg

Palmeolje

Innen utgangen av 2018 ble 100% av våre egne merkevarer være fri for palmeolje. Iceland er den første britiske supermarkedkjeden som forplikter seg til å fjerne palmeolje fra egne merkevarer. 

Hva er palmeolje?

Palmeolje er en spiselig olje som hentes ut fra frukten til olje palmetrær. Palmeolje finnes i mer enn halvparten av alle tilgjengelige produkter i supermarkeder, fra brød og kjeks, til frokostblandinger og såpe.

Hvorfor sier vi i Iceland nei til palmeolje?

Uttak av palmeolje er en av de største årsakene til avskoging, og utgjør en alvorlig trussel for et antall dyrearter som allerede er truet av utrydning. I Indonesia og Malaysia, der utvinning av palmeolje og plantasjer for tremasse er de største driverne for avskoging, er mange dyrearter truet av utrydning - inkludert orangutangen. Utbredelsen av orangutang er mer enn halvert de siste 15 årene, og er nå kritisk utrydningstruet med bare 70.000 til 100.000 gjenlevende dyr i arten. 

Vi jobber for å gjøre Norsk dagligvare mer spennende:

Bilde Geir Olav.jpg

Administrerende Direktør/CEO

 

Geir Olav Opheim

Bilde EK.jpg

Kommersiell Direktør

Elin Kristin Skjølsvold

Ta kontakt på kundeservice@icelandmat.no - så kommer vi tilbake så fort vi kan!

Adresse:

Iceland Mat AS

Montebelloveien 14

0377 Oslo

Fakturaadresse:

916610009-NO@azetsinvoice.com

 

Iceland Mat AS
916610009
Postboks 6559
7439 Trondheim